Sopii yksittäis-, ryhmä- ja aidannepensaaksi. 60-100 cm korkea, myös korkeampia kasvikantoja. Koivuangervosta on markkinoilla monia, hyvinkin erilaisia kantoja ja lajikkeita. Tyypillinen, aito koivuangervo on matala , tiheä ja se kukkii saman vuoden versoilla. Se on melko vaatimaton kasvupaikan suhteen. Laji kestää hyvin lumen painoa ja leikkausta.
Pensas on tiheä, tasaisen pyöreähkö. Oksat ovat pystyt, tukevat, punaruskeat. Juurivesojen vuoksi pensaasta tulee vanhana leveä.
Lehdet muistuttavat vain kaukaisesti koivua. Syysväristä tulee valoisalla paikalla erityisen upean oranssinpunainen. Kukinta kestää kesäkuun puolivälistä heinäkuun toiselle viikolle. Valkoinen kukinto on 3-6 cm leveä. Pitkät heteet tekevät kukinnosta pörröisen. Myös punertavakukkaisia lajikkeita eli rusokoivuangervoja, kuten 'Rosabella'.
Aurinkoinen tai puolivarjoinen,
tuore, keskiravinteinen kasvupaikka. Menestyy Rovaniemellä asti vyöhykkeillä I-VI.
Istutus 80 cm välein. Ei tarvitse leikata säännöllisesti, mutta kestää jopa vuosittaisen alasleikkauksen 20 sentin korkeudelta varhain keväällä.

(K-0766) 'Tor' on peräisin Ruotsista, missä se on saanut E-tunnuksen. Lehdet ovat melko pienet. Voimakas uusi kasvu peittää edellisen vuoden kuihtuneet kukinnot, mutta helposti myös uudet kukat. Heteet ovat lyhyet. Pensas tulee noin metrin korkeaksi ja 150 cm leveäksi. Se muistuttaa kesäangervoa Vyöhykkeet I-VI.
'Island' muistuttaa ulkoisesti Tor-lajiketta. Pensaan on kuitenkin todettu kasvavan korkeammaksi.